Remounted my engine and it's slower??

Discussion in '2-Stroke Engines' started by Luybaton, Jun 10, 2016.

  1. Luybaton

    Luybaton Member

    Hey guys I could use some help I had my buddies Eric help me put on my motor after it ripped off my frame from the front bracket after the chain yanked it off due to chinese crappy bolts and it's not running as fast also my motor bogs and hard to sit idle I have a delorto hp carberator and a 32 sprocket and banana muffler top speed is 37 against wind. 42mph+ down hill I'd like to go back to 45 against wind and maybe any suggestions to make it faster would be much appreciated. I can show a picture if necessary? Thanks guys.

  2. Luybaton

    Luybaton Member

    Here's my bike.

    Attached Files:

  3. Frankfort MB's

    Frankfort MB's Well-Known Member

    Check your engine mounts again. That happens when your motor isn't tight and moves
    Luybaton likes this.
  4. Nanonevol

    Nanonevol Member

    Gee, if you're setup is that insecure and you're zipping along at 45mph, you're asking for trouble.
  5. Frankfort MB's

    Frankfort MB's Well-Known Member

    I can't say nothing, I've done it:)
    One foot holding the motor still, the other on the brakes lol
  6. Luybaton

    Luybaton Member

    Thanks man
  7. Legwon

    Legwon New Member

    also, check the idler wheel for tension. if the chain tension is too loose or too tight it will run slower
    Luybaton likes this.
  8. Luybaton

    Luybaton Member

    Now the screw that holds the small gear in my clutch case just blew a whole through it it's gone
  9. Frankfort MB's

    Frankfort MB's Well-Known Member

    The reason why I try not to run tensioners