Spark plug wont fire cant figure out whats wrong!

Discussion in '2-Stroke Engines' started by patthehat033, Sep 13, 2010.

  1. patthehat033

    patthehat033 New Member


    I have decided to build a motorized bike with a weed wacker. It is friction driven. When I first built it it ran for like 20 feet but did not have a fuel line or anything going into the gas tank so it was getting no gas.

    Well now I got that problem fixed but I had the bike sitting in the backyard, for about a week. Well in my backyard sprinkles go off, the sun hits the bike etc. and it got rusted. Well now I cant seem to get a spark, because there is gas coming out of the muffler when i try to run it.

    So I tryed getting the rust off of the flywheel magnets, the magneto etc. and NOTHING. So I bought a new spark plug and tryed that. NOTHING. So now I am taking the magneto off of my dads old trimmer and putting it on mine.

    What can I do to get this baby running? I have put a lot of hard work into this thing and want to get a ride on it :D

  2. Lazieboy

    Lazieboy Member


    Cut losses and get Grubee 66cc. Ya not cheap but in end yull b happyier.
  3. GearNut

    GearNut Active Member

    If it still has the kill switch on it, I bet it got water inside the switch.
  4. patthehat033

    patthehat033 New Member

    If water got into the kill switch would it affect the spark?

    ...and LOL I found the weed eater in a neighbors trash can. I dont have the money to buy a 66cc sorry man.
  5. GearNut

    GearNut Active Member

    If water got inside the switch and moisture is still inside it, it can cause the switch to short out, creating a situation where it is constantly killing the ignition.